Levensvonk

We dragen allemaal een vonkje in ons. Een licht van waaruit we de wereld tegemoet treden en dat ons bij-schijnt onderweg. Elke dag kent van die kleine momenten waarop het vonkt: een glimlach, een lichtval, een ontmoeting, een foto, een klank, een verhaal. We worden erdoor geraakt en lichten even op.

Meestal staan we nauwelijks stil bij deze bijzondere momenten. We merken vaak niet eens dat het vonkt, door een vol hoofd dat al onze aandacht opeist. Dat is jammer, want er gaat een ongelooflijke energie uit van de vonkjes in ons en om ons heen. Probeer eens stil te staan bij wat er in jou vonkt. Maak wat tijd en ruimte vrij om het leven dat je leidt te laten vonken.Net als elk ander vuur, of het nu het kleine kaarsvlammetje is of het knetterende vuur van een open haard, heeft het vuur in ons zuurstof nodig. Lucht, levensadem, is nodig om het te kunnen laten vonken. Met je aandacht blaas je er leven in en laat je de vonkjes gloeien.

Aandacht kun je oefenen. Een mooi begin kan zijn om elke dag een paar keer stil te staan bij je ademhaling. Adem diep in door je neus en laat je adem naar buiten stromen via je mond. Laat de adem je buik omhoogduwen en voel hoe de ontspanning bij je uitademing zich verspreidt. Als je het moeilijk vindt je adem omlaag te brengen, doe dan alsof je aan een geurende bloem ruikt. Zo oefen je je aandacht zonder iets te hoeven doen.

Laat het vonken en straal de wereld in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *